söndag 4 november 2007

Datorkärlek

Jag har köpt mig en ny dator. Jag är kär i den redan och älskar att sitta och skriva med den. Det tråkiga är att jag måste sitta och spara en massa bilder från den gamla datorn så att jag kan få in de i den här nya. Jag tar bara de viktigaste bilderna med mig från den allt är inte värt att sparas. Jag har ju en sådär 15 minuter på mig att spara saker därifrån innan den återigen slocknar för att sedan två timmar senare starta igen.
Det slår mig då hur lätt det är att välja sina minnen hur lätt det är att trycka på radera knappen och låtsas som om vissa saker aldrig har tagit plats. Hur lätt det är att välja att inte ta med vissa bilder, vissa filer framför allt de som väcker minnen som kroppen glömt som kroppen gömt undan så att det inte ska göra så förbaskat ont. Så att man eller jag kan må bra så att jag kan vara glad och sprudlande så som jag är just nu. Tänk så mycket minnen man förtränger och glömmer bort, så mycket som "inte hänt" enligt kroppens försvarsmekanism så otroligt mycket.

Hur som haver så åker den här gamla datorn till soporna snart eller återvinningsstationen rättare sagt. Det som den tar med sig är en massa minnen, både bra och dåliga. Den tar med sig två år av sorg men samtidigt fyra år av glädje så den har varit mer till glädje än sorg. Den är en del av mitt liv ett minne som kommer leva kvar inuti mig men inte raktframför mig för jag har bytt ut den mot en ny som jag hoppas ska bringa mig lika mycket glädje som den förra som den nu ersätter.

Det slår mig då hur lätt det är att byta ut saker och ting. Bort med det gamla och fram med det nya? Detta eviga bytande fram och tillbaka jag önskar i varje fall att jag inte är lika lätt att byta ut som denna lilla materiella bit som snart ryker. Jag tycker att människor över lag är duktiga på det där med att byta ut det verkar som om jag är den enda på hela jorden som tycker att det är jobbigt när byta ut fasen inträffar jag och förhoppningsvis någon annan så att jag inte är ensam om det. Men det hade inte riktigt med det här att göra utan det här skulle handla om min nya dator den som får mig att må bra.

-finula, grubblar som vanligt för djupt-

Inga kommentarer: